Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gazdag húsgombócleves bográcsban recept

Gazdag húsgombócleves bográcsban
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Gombóchoz:

    • 50 dkg darált sertéslapocka
    • 1 nagyobb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 kk só
    • 2 nagy csipet bors
    • 1 borsónyi házi fokhagymakrém
    • 1 kis csokor friss petrezselyemlevél
    • 4 ek búzadara

    Továbbá:

    • 1 zsenge, de nagyobb karalábé
    • 4 szál sárgarépa
    • 5 szál petrezselyem
    • 6 közepes krumpli
    • 1 nagy fej vöröshagyma
    • 2 ek zsír
    • 1 tk házi ételízesítő
    • 2 csapott tk só
    • 0,5 kk őrölt bors
    • 1 púpos tk házi darált paprika
    • 2 púpos tk fűszerpaprika

    Elkészítése:

    Először a gombócokhoz a húst egy tálba rakva elkeverjük a tojással, búzadarával, fűszerekkel, aprított petrezselyemzölddel. Félretéve pihentetjük.

    A zöldségeket megtisztítjuk, a répát, petrezselymet felkarikázzuk, a karalábét, a krumplit felkockázzuk. Az apróra vágott hagymát a bográcsban, a zsíron üvegesre pirítjuk, majd a krumpli kivételével átforgatjuk rajta a zöldségeket.

    Felengedjük vízzel, ízesítjük a fűszerekkel.

    Ha már majdnem puha minden zöldség, akkor vizes kézzel kisebb diónyi gombócokat sodrunk és a levesbe engedjük. Ha felforr, hozzáadjuk a krumplit is és együtt készre főzzük.

    Ha szükséges, még ízlés szerint ízesítjük.

    Melegen kínáljuk.

    Tipp:

    Bár már itt a szeptember, de még mindig nyárias az idő, amit érdemes kihasználni egy kis bográcsozás keretében. Nálunk általában én végzem az alapanyagok előkészítését, és a Férjem veszi kezébe a fakanalat. Most egy tartalmas leves készült, amibe zöldleveles gombóc került. A kicsik először ezeket a golyókat kanalazták ki belőle.
    Friss, ropogós héjú kenyérrel az igazi.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá