Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Frankfurti leves recept

Frankfurti leves
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 ek sertészsír
    • 1 közepes fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 ek fűszerpaprika
    • 1 teáskanál köménymag
    • 4 db burgonya
    • 1 közepes fej kelkáposzta
    • 10 dkg frankfurti virsli (2 pár)
    • só ízlés szerint
    • bors ízlés szerint
    • 175 g tejföl
    • 1 púpozott ek finomliszt
    • 2 l víz

    Elkészítése:

    A hagymát apróra vágjuk. A krumplit megpucoljuk és felkockázzuk, a káposzta leveleit megmossuk és felcsíkozzuk.

    A zsírt megolvasztjuk és rádobjuk a finomra vágott hagymát. Kettőt keverünk rajta, nem kell sokáig, nem pörköltet készítünk. Mehet rá a paprika, szintén egy keverésig, majd a kömény, utána pedig a krumpli. 1 percig kevergetjük, majd felöntjük 2 liter vízzel.

    Belereszeljük a fokhagymát és fedő alatt 5 percig főzzük. Utána hozzáadjuk a felcsíkozott káposztát, sózzuk, borsozzuk és fedő alatt főzzük fél órán át.

    Ha a zöldségek megpuhultak, hozzáadjuk a felkarikázott virslit és még 5 percig főzzük.

    Közben a lisztet elkeverjük a tejföllel, majd ha csomómentes, merünk bele egy merőkanálnyit a forró levesből és azzal is kikeverjük. Belecsorgatjuk a levesbe, jól elkeverjük és még 2 percig főzzük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá