Frankfurti leves

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 ek sertészsír
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek fűszerpaprika
  • 1 teáskanál köménymag
  • 4 db burgonya
  • 1 közepes fej kelkáposzta
  • 10 dkg frankfurti virsli (2 pár)
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 175 g tejföl
  • 1 púpozott ek finomliszt
  • 2 l víz

Elkészítése:

A hagymát apróra vágjuk. A krumplit megpucoljuk és felkockázzuk, a káposzta leveleit megmossuk és felcsíkozzuk.

A zsírt megolvasztjuk és rádobjuk a finomra vágott hagymát. Kettőt keverünk rajta, nem kell sokáig, nem pörköltet készítünk. Mehet rá a paprika, szintén egy keverésig, majd a kömény, utána pedig a krumpli. 1 percig kevergetjük, majd felöntjük 2 liter vízzel.

Belereszeljük a fokhagymát és fedő alatt 5 percig főzzük. Utána hozzáadjuk a felcsíkozott káposztát, sózzuk, borsozzuk és fedő alatt főzzük fél órán át.

Ha a zöldségek megpuhultak, hozzáadjuk a felkarikázott virslit és még 5 percig főzzük.

Közben a lisztet elkeverjük a tejföllel, majd ha csomómentes, merünk bele egy merőkanálnyit a forró levesből és azzal is kikeverjük. Belecsorgatjuk a levesbe, jól elkeverjük és még 2 percig főzzük.