Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hagyományos frankfurti leves recept

Hagyományos frankfurti leves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • kevés zsiradék
    • 10-15 dkg füstölt szalonna
    • 1 nagyobb fej vöröshagyma
    • egy kisebb fej kelkáposzta (kb 1 kg tisztítva)
    • 4-5 gerezd fokhagyma
    • 1 kiskanál őrölt kömény
    • só, bors ízlés szerint
    • kb 1 púpos ek morzsolt majoránna
    • 1 púpos ek pirospaprika
    • 3 ek finomliszt
    • 2,5-3 l víz
    • 3-4 közepes nagyságú krumpli
    • 50 dkg virsli
    • 3 dl tejföl

    Elkészítése:

    A szalonnát apró kockákra vágjuk. Egy magas falú edényben felolvasztunk 1 ek zsírt, rátesszük a szalonnát és elkezdjük a zsírját kiolvasztani.

    Eközben a hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, majd finomra aprítjuk (mi most a fokhagymát áttörtük fokhagymanyomóval).

    Mikor a szalonna zsírja kellően kiolvadt, akkor rátesszük a vöröshagymát és elkezdjük fonnyasztani. Pár perc után hozzáadjuk a fokhagymát, köményt, borsot és a majoránnát. Így pirítjuk még az egészet 2-3 percig.

    Ezután rászórjuk a lisztet és a pirospaprikát, majd jól elkeverjük. Felöntjük először csak 2,5 l vízzel, kellőképpen megsózzuk és lefedve főzzük 15-20 percig.

    Amíg fő a leves alapja, addig meghámozzuk a krumplit és nagyobb kockákra vágjuk a kelkáposztával együtt, majd a levesbe tesszük. Lefedjük és roppanósra főzzük kb 15 perc alatt.

    Közben a virslit karikára vágjuk és kevés zsiradékon megpirítjuk. A leveshez adjuk és együtt főzzük még kb 5 percig. Ha nagyon sűrűnek találjuk a levest, akkor adjunk még hozzá kevés vizet. Természetesen kóstoljuk meg és ha szükséges, akkor után ízesítsük sóval, borssal és majoránnával ízlésünknek megfelelően.

    Közben a tejfölt kimérjük egy nagyobb edénybe, merünk rá a leves levéből, alaposan elkeverjük, majd az egészet visszaöntjük a leveshez és 2-3 percig forraljuk.

     

    Tipp:

    Kelkáposzta fogyasztása számos egészségügyi előnnyel jár. Elsőként kiemelkedő C-vitamin forrás, amely erősíti az immunrendszert, segíti a sebgyógyulást és a kollagén termelését.

    Emellett gazdag rostokban, ami elősegíti az emésztést és hozzájárul az egészséges bélmozgáshoz.

    A kelkáposzta magas antioxidáns tartalma védi a sejteket, és csökkenti a krónikus betegségek kockázatát.

    Ezen kívül tartalmaz kálciumot, vasat, K-vitamint és egyéb fontos tápanyagokat, amelyek támogatják a csontok egészségét, a vérképzést és a szervezet általános működését.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá