Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fehérboros sárgabarackkrémleves recept

Fehérboros sárgabarackkrémleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 10 db nagyobb sárgabarack
    • 1 ek vaj
    • 0,5 dl fehérbor
    • 2 dl víz
    • 1 csipet só
    • 2 ek cukor
    • 1 púpos ek vaníliás pudingpor (főzős)
    • 1 dl sűrű tejszín
    • 1 tasak vaníliás cukor

    Elkészítése:

    A sárgabarackokat alaposan megtisztítjuk, magjukat eltávolítjuk. A héjukat csak akkor érdemes lehúzni, ha csúnya vagy hibás.

    Egy kisebb fazékban a vajat felolvasztjuk, majd átforgatjuk rajta a sárgabarack feleket.

    Hozzáadjuk a bort és egy kevés vizet.

    Meghintjük sóval és adunk hozzá cukrot ízlés szerint.

    Ha egy kicsit összeesett a barack, akkor merülő mixerrel pépesítjük.

    A pudingport a tejszínnel simára keverjük, a levesből mert pár evőkanál meleg lével felhígítjuk és a levesbe csorgatjuk. Ha már jó sűrű, akkor elzárjuk és elkeverünk benne egy vaníliás cukrot.

    Jól behűtve, pár szelet barackkal, és citromfű bóbitával díszítve kínáljuk.

    Tipp:

    Annyira nem vagyunk nagy alkoholrajongók, de most egy kis különlegességre vágytam, ezért egy egész egyszerű gyümölcslevest készítettem, amibe egy leheletnyi fehérbort is csempésztem. Nem túl intenzíven érezhető benne, de éppen kellemesen pikáns ízt kölcsönöz a levesnek. Jól behűtve az igazi.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá