Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejszínes mentás fehérboros pulykatallérok recept

Tejszínes mentás fehérboros pulykatallérok
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Főétlehez:

    • 0,5 kg pulykamell
    • 3 ek olívaolaj
    • 3 csapott ek vaj
    • bors
    • liszt
    • 2 ek frissen aprított menta,
    • 2 ek frissen aprított petrezselyemzöld
    • 1,5 dl édes fehérbor
    • 1 dl (növényi) tejszín

    Salátához:

    • 300 g kínaikel (mennyiségtől függ)
    • 1 szál sárgarépa

    Elkészítése:

    A pulykamelleket körülbelül 1 cm vastagságúra felszeleteljük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd ezt követően beleforgatjuk a tallérokat lisztbe (diéta esetén teljes kiőrlésűbe).

    A serpenyőben az olajat forróra melegítjük, majd a lisztbe forgatott tallérjaink oldalait 2-2 percig sütjük (vigyázzunk mert gyorsan megpirul), ha készen vannak félretesszük egy tányérra és letakarjuk.

    A serpenyőnkben felolvasztjuk a megjelölt mennyiségű vajat majd hozzáadjuk a fehérbort, amelyeket körülbelül 5-6 percig redukáljuk. A forralást követően a megsült pulykatallérokat beletesszük a fehérboros-vajas „mártásba”, majd hozzáöntjük a tejszínt, valamint beleszórjuk a felaprított mentát és petrezselymet. Ételünk 5 perc lassú főzést követően el is készült, tálalásra kész.

    A tetszés szerint összevágott kelkáposztát 1-2 dl vízben megpároljuk. A répát zöldséghámozóval vékony szeletekre gyaluljuk. A kész kelkáposztát és a répát összedolgozzuk.

    Jó étvágyat kívánok!

    Tipp:

    Ajánlom diétában résztvevő személyeknek!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá