Tejszínes mentás fehérboros pulykatallérok

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Főétlehez:

  • 0,5 kg pulykamell
  • 3 ek olívaolaj
  • 3 csapott ek vaj
  • bors
  • liszt
  • 2 ek frissen aprított menta,
  • 2 ek frissen aprított petrezselyemzöld
  • 1,5 dl édes fehérbor
  • 1 dl (növényi) tejszín

Salátához:

  • 300 g kínaikel (mennyiségtől függ)
  • 1 szál sárgarépa

Elkészítése:

A pulykamelleket körülbelül 1 cm vastagságúra felszeleteljük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd ezt követően beleforgatjuk a tallérokat lisztbe (diéta esetén teljes kiőrlésűbe).

A serpenyőben az olajat forróra melegítjük, majd a lisztbe forgatott tallérjaink oldalait 2-2 percig sütjük (vigyázzunk mert gyorsan megpirul), ha készen vannak félretesszük egy tányérra és letakarjuk.

A serpenyőnkben felolvasztjuk a megjelölt mennyiségű vajat majd hozzáadjuk a fehérbort, amelyeket körülbelül 5-6 percig redukáljuk. A forralást követően a megsült pulykatallérokat beletesszük a fehérboros-vajas „mártásba”, majd hozzáöntjük a tejszínt, valamint beleszórjuk a felaprított mentát és petrezselymet. Ételünk 5 perc lassú főzést követően el is készült, tálalásra kész.

A tetszés szerint összevágott kelkáposztát 1-2 dl vízben megpároljuk. A répát zöldséghámozóval vékony szeletekre gyaluljuk. A kész kelkáposztát és a répát összedolgozzuk.

Jó étvágyat kívánok!

Tipp:

Ajánlom diétában résztvevő személyeknek!