Borsó leves galuskával recept
Hozzávalók:
- 2 szál sárgarépa
- 2 szál petrezselyem
- 4 db kisebb burgonya
- 40 dkg zöldborsó
- 1 kisebb karalábé
- hagyma
- olaj
- vegeta
- őrölt pirospaprika
- só
- 1,5-2 liter víz
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 10 dkg liszt
Elkészítése:
Kevés olajon az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük, majd hozzáadjuk a borsót és kicsit összepároljuk. Ezután megszórjuk ízlés szerint pirospaprikával és felöntjük vízzel.
A burgonyát, répát, petrezselymet és a karalábét meghámozzuk majd apróra vágjuk. Ezeket hozzáadjuk a leveshez és ízesítjük vegetátval majd sóval.
Ameddig fől elkészítjük a galuskát. Egy tálba lisztet teszünk, majd hozzá adunk egy tojást, sót és fokozatos víz hozzáadásával nokedli tésztát kavarunk belőle.
A nokedli tésztát forrásba lévő vízbe szaggatjuk, majd leszűrjük és hozzáadjuk a kész leveshez. Igény szerint a nokedlit közvetlenül a levesbe is szaggathatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »









