Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Brownie cake pop recept

Brownie cake pop
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 100 g finomliszt
    • 210 g cukor
    • 140 g margarin (olvasztott)
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 120 g tejcsokoládé (olvasztott)
    • 25 g cukrozatlan kakaópor
    • 180 g tejcsokoládé (apróra tört)
    • 1 kk só
    • 1 teáskanál vaníliaaroma

    Mázhoz:

    • pár csepp ételfesték
    • 400 g olvasztott fehércsokoládé

    Elkészítése:

    Az olvasztott margarint a cukorral fél percig kézi (nem robot) habverővel kevergetjük, majd egyenként elkeverve hozzáadjuk a tojásokat és a vanília aromát. Egy percig kevergetjük.

    Folytonos keverés mellett hozzáöntjük az olvasztott tejcsokit és simára keverjük. Spatulával hozzáadjuk a lisztet, kakaóport és a sót, majd ha csomómentesre kevertük, hozzáforgatjuk az apróra tördelt tejcsokit is.

    Egy 25*20 cm-es formát sütőpapírral kibélelünk, beleöntjük a csokis masszát, majd előmelegített sütőben 170 C°-on 20 percig sütjük, ezután sütőrácson langyosra hűtjük.

    A browniet összemorzsoljuk és ha nem formázható könnyedén, egy kis olvasztott margarint öntünk hozzá. Gömbölyű golyócskákat formázunk belőle és hurkapálcára szúrjuk, hungarocellbe állítjuk.

    A fehércsokit megolvasztjuk, pár csepp ételfestéket csepegtetünk bele. Picit megkuszáljuk, majd egyenként megforgatjuk benne a golyócskákat és hagyjuk készre dermedni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá