Töltött gombafejek borzas bundában recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 kg közepes nagyságú gomba
- 1/2 csomag újhagyma
- 10 dkg bacon
- 30 dkg trappista sajt
- 10 dkg vaj
- só
- őrölt bors
A panírozáshoz:
- 20 dkg finomliszt
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 4 szem közepes burgonya
- só
- őrölt bors
A sütéshez:
- étolaj
Elkészítése:
A bacont és az újhagymát apróra vágjuk, a sajtot lereszeljük. A gombát alaposan megmossuk, szárait kiszedjük. A burgonyát nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük.
A bacont kipirítjuk és szűrőn lecsepegtetjük.
A sajtot összedolgozzuk az újhagymával, vajjal, baconnal, sóval /ha szükséges / és borssal.
A sajtos krémet a gombafejekbe töltjük és 2-2 hasonló méretűt “összeragasztunk”. A tojással, reszelt burgonyával, liszttel és kevés vízzel sűrű masszát keverünk. Ízesítjük sóval és őrölt borssal.
A gombafejeket lisztezzük, majd a burgonyás masszába forgatjuk és bő olajban közepes lángon kisütjük.
Tetszőleges köretet, tartármártást kínálhatunk mellé.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

