Töltött gombafejek borzas bundában

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Töltött gombafejek borzas bundában

Hozzávalók:

  • 1 kg közepes nagyságú gomba
  • 1/2 csomag újhagyma
  • 10 dkg bacon
  • 30 dkg trappista sajt
  • 10 dkg vaj
  • őrölt bors

A panírozáshoz:

  • 20 dkg finomliszt
  • 2 db tojás
  • 4 szem közepes burgonya
  • őrölt bors

A sütéshez:

  • étolaj

Elkészítése:

A bacont és az újhagymát apróra vágjuk, a sajtot lereszeljük. A gombát alaposan megmossuk, szárait kiszedjük. A burgonyát nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük.

A bacont kipirítjuk és szűrőn lecsepegtetjük.

A sajtot összedolgozzuk az újhagymával, vajjal, baconnal, sóval /ha szükséges / és borssal.

A sajtos krémet a gombafejekbe töltjük és 2-2 hasonló méretűt “összeragasztunk”. A tojással, reszelt burgonyával, liszttel és kevés vízzel sűrű masszát keverünk. Ízesítjük sóval és őrölt borssal.

A gombafejeket lisztezzük, majd a burgonyás masszába forgatjuk és bő olajban közepes lángon kisütjük.

Tetszőleges köretet, tartármártást kínálhatunk mellé.

Jó étvágyat kívánok hozzá!