Töltött cukkini recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 3 db zsenge cukkini
- só
A töltelékhez:
- 60 dkg darált sertés és marhahús keveréke
- 1 ek zsír
- 1 fej vörös hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 mk piros paprika
- só, bors ízlés szerint
- 1 db paradicsom
- 1 db sárga paprika
A rizshez:
- 1,5 bögre rizs
- 1 ek étolaj
- 1 késhegynyi őrölt bors
- só
A tetejére:
- 2 dl tejföl
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS és 1 kicsi ételízesítő keveréke
- 4 db ementálli szeletelt sajt
Elkészítése:
A cukkinit meghámozzuk, megmossuk, majd kivájjuk a belsejét és besózzuk.
A rizst 1 ek étoljon megpirítjuk, megszórjuk borssal, majd 3 bögre sós, forró vízzel felöntjük.
Kevergetjük, majd amikor már kevés a víz ratja, lefedjük és 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, majd azonnal lekapcsoljuk a sütőt. A rizs szépen megduzzad benne.
Felhevített zsíron megpirítjuk a finomra vágott hagymát, majd meghintjük pirospaparikával és felöntjük 1 dl vízzel.
Rátesszük a darálthúst, majd sózzuk és borsozzuk.
Hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot, majd fedő alatt készre főzzük. Ha szükséges a vizet pótoljuk alatta.
Ha elkészült a hús, összekeverjük a rizzsel és megtöltjük vele a cukkinit.
Olajozott, vagy sütőpapíros tepsibe tektetjük egymás mellé, majd lekenjük a tojás, a tejföl és az ételízesítő keverékével.
Reszelt sajtot szórunk rá, majd 200 fokos sütőben 35 perc alatt megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »