Töltött cukkini recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 3 db zsenge cukkini
- só
A töltelékhez:
- 60 dkg darált sertés és marhahús keveréke
- 1 ek zsír
- 1 fej vörös hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 mk piros paprika
- só, bors ízlés szerint
- 1 db paradicsom
- 1 db sárga paprika
A rizshez:
- 1,5 bögre rizs
- 1 ek étolaj
- 1 késhegynyi őrölt bors
- só
A tetejére:
- 2 dl tejföl
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS és 1 kicsi ételízesítő keveréke
- 4 db ementálli szeletelt sajt
Elkészítése:
A cukkinit meghámozzuk, megmossuk, majd kivájjuk a belsejét és besózzuk.
A rizst 1 ek étoljon megpirítjuk, megszórjuk borssal, majd 3 bögre sós, forró vízzel felöntjük.
Kevergetjük, majd amikor már kevés a víz ratja, lefedjük és 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, majd azonnal lekapcsoljuk a sütőt. A rizs szépen megduzzad benne.
Felhevített zsíron megpirítjuk a finomra vágott hagymát, majd meghintjük pirospaparikával és felöntjük 1 dl vízzel.
Rátesszük a darálthúst, majd sózzuk és borsozzuk.
Hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot, majd fedő alatt készre főzzük. Ha szükséges a vizet pótoljuk alatta.
Ha elkészült a hús, összekeverjük a rizzsel és megtöltjük vele a cukkinit.
Olajozott, vagy sütőpapíros tepsibe tektetjük egymás mellé, majd lekenjük a tojás, a tejföl és az ételízesítő keverékével.
Reszelt sajtot szórunk rá, majd 200 fokos sütőben 35 perc alatt megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »