Hozzávalók:
A töltelékhez:
A rizshez:
A tetejére:
Elkészítése:
A cukkinit meghámozzuk, megmossuk, majd kivájjuk a belsejét és besózzuk.
A rizst 1 ek étoljon megpirítjuk, megszórjuk borssal, majd 3 bögre sós, forró vízzel felöntjük.
Kevergetjük, majd amikor már kevés a víz ratja, lefedjük és 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, majd azonnal lekapcsoljuk a sütőt. A rizs szépen megduzzad benne.
Felhevített zsíron megpirítjuk a finomra vágott hagymát, majd meghintjük pirospaparikával és felöntjük 1 dl vízzel.
Rátesszük a darálthúst, majd sózzuk és borsozzuk.
Hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot, majd fedő alatt készre főzzük. Ha szükséges a vizet pótoljuk alatta.
Ha elkészült a hús, összekeverjük a rizzsel és megtöltjük vele a cukkinit.
Olajozott, vagy sütőpapíros tepsibe tektetjük egymás mellé, majd lekenjük a tojás, a tejföl és az ételízesítő keverékével.
Reszelt sajtot szórunk rá, majd 200 fokos sütőben 35 perc alatt megsütjük.