Töltött cukkini

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 3 db zsenge cukkini

A töltelékhez:

  • 60 dkg darált sertés és marhahús keveréke
  • 1 ek zsír
  • 1 fej vörös hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 mk piros paprika
  • só, bors ízlés szerint
  • 1 db paradicsom
  • 1 db sárga paprika

A rizshez:

  • 1,5 bögre rizs
  • 1 ek étolaj
  • 1 késhegynyi őrölt bors

A tetejére:

  • 2 dl tejföl
  • 1 tojás és 1 kicsi ételízesítő keveréke
  • 4 db ementálli szeletelt sajt

Elkészítése:

A cukkinit meghámozzuk, megmossuk, majd kivájjuk a belsejét és besózzuk.

A rizst 1 ek étoljon megpirítjuk, megszórjuk borssal, majd 3 bögre sós, forró vízzel felöntjük.

Kevergetjük, majd amikor már kevés a víz ratja, lefedjük és 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, majd azonnal lekapcsoljuk a sütőt. A rizs szépen megduzzad benne.

Felhevített zsíron megpirítjuk a finomra vágott hagymát, majd meghintjük pirospaparikával és felöntjük 1 dl vízzel.

Rátesszük a darálthúst, majd sózzuk és borsozzuk.

Hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot, majd fedő alatt készre főzzük. Ha szükséges a vizet pótoljuk alatta.

Ha elkészült a hús, összekeverjük a rizzsel és megtöltjük vele a cukkinit.

Olajozott, vagy sütőpapíros tepsibe tektetjük egymás mellé, majd lekenjük a tojás, a tejföl és az ételízesítő keverékével.

Reszelt sajtot szórunk rá, majd 200 fokos sütőben 35 perc alatt megsütjük.