Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Spenótos rizottóval töltött gomba recept

Spenótos rizottóval töltött gomba
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 8 közepes méretű barna csiperke gomba
    • 1 kis fej vöröshagyma
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 2-3 kanál olaj
    • 100 ml fehérbor
    • kb 6,5 dl zöldség vagy húsalaplé
    • 250 g bébi spenót
    • 150 g kerek szemű rizs
    • só, bors
    • 50 g parmezán
    • 2-3 kanál vajkrém

    Továbbá:

    • 250 g tejföl
    • 150 g reszelt sajt
    • 50 g vaj

    Elkészítése:

    Első lépésben a rizottót készítjük el.

    A rizst szitába öntjük és folyó víz alatt alaposan átöblítjük, majd lecsepegtetjük.

    Egy serpenyőben kevés olajat forrósítunk és az aprított hagymát és fokhagymát kissé lepirítjuk. Mikor lepirult a hagyma, hozzáadjuk a rizst és kevergetve addig sütjük, míg “csikorgóssá” nem válik.

    Ekkor hozzá adjuk a gombák felaprított tönkjét, a bort, az alaplevet, majd ízesítjük a rizst sóval és borssal. Néhányszor megkevergetve, fedő nélkül pároljuk tovább. Ha kell, pótoljuk alaplével a rizottót, hogy jó krémes legyen az állaga. Amikor már majdnem elkészült, akkor hozzákeverjük a bébi spenótot és levesszük a tűzről.

    Mikor langyosra kihűlt, hozzáadjuk a reszelt parmezánt és a vajkrémet.

    A gombákat leöblítjük, leitatjuk róluk a felesleges vizet és egy tűzálló tálba lerakosgatjuk belsejükkel felfelé. Vajdarabkákat teszünk közéjük és megtöltjük őket a rizottóval.

    A töltött gombák tetejére 1-1 kanál tejfölt teszünk, majd megszórjuk reszelt sajttal.

    180°C-os sütőben pirulásig sütjük. Egy nagy adag salátával forrón tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá