Hozzávalók:
Továbbá:
Elkészítése:
Első lépésben a rizottót készítjük el.
A rizst szitába öntjük és folyó víz alatt alaposan átöblítjük, majd lecsepegtetjük.
Egy serpenyőben kevés olajat forrósítunk és az aprított hagymát és fokhagymát kissé lepirítjuk. Mikor lepirult a hagyma, hozzáadjuk a rizst és kevergetve addig sütjük, míg “csikorgóssá” nem válik.
Ekkor hozzá adjuk a gombák felaprított tönkjét, a bort, az alaplevet, majd ízesítjük a rizst sóval és borssal. Néhányszor megkevergetve, fedő nélkül pároljuk tovább. Ha kell, pótoljuk alaplével a rizottót, hogy jó krémes legyen az állaga. Amikor már majdnem elkészült, akkor hozzákeverjük a bébi spenótot és levesszük a tűzről.
Mikor langyosra kihűlt, hozzáadjuk a reszelt parmezánt és a vajkrémet.
A gombákat leöblítjük, leitatjuk róluk a felesleges vizet és egy tűzálló tálba lerakosgatjuk belsejükkel felfelé. Vajdarabkákat teszünk közéjük és megtöltjük őket a rizottóval.
A töltött gombák tetejére 1-1 kanál tejfölt teszünk, majd megszórjuk reszelt sajttal.
180°C-os sütőben pirulásig sütjük. Egy nagy adag salátával forrón tálaljuk.