Sajttal töltött, rántott cukkini recept
Hozzávalók:
- 2 zsenge cukkini
- 15 dkg sajt
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 20 dkg finomliszt
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 40 dkg zsemlemorzsa
A salátához:
- 1 kis doboz konzerv kukorica
- 250 g tejföl
- só ízlés szerint
- fehér bors ízlés szerint
- 3 ek majonéz
- 1 tk mustár
- 5 dkg sajt kis kockákra vágva
- olaj a sütéshez
A körethez:
- 1 bögre rizs
- 2 bögre víz
- só, ételízesítő, bors ízlés szerint
Elkészítése:
A cukkinit meghámozzuk, 3-4 mm vastagra szeleteljük, sóval vagy ételízesítővel és egy csipet őrölt fehér borssal megszórjuk.
Hagyjuk 10-15 percet állni.
A sajtból akkora szeleteket vágunk, kb mint a cukkini karikák. Két-két cukkini szelet közé, teszünk 1-1 szelet sajtot. Két tojásból és lisztből, csipet sóval, nem túl sűrű palacsintatésztát keverünk.
A betöltött cukkini szeleteket lisztbe, a masszába, majd zsemlemorzsába panírozzuk. Bő, forró olajban kisütjük.
A tejfölt, a majonézt, és a mustárt jól kikeverjük, majd sózzuk és borsozzuk ízlés szerint. A kukoricát lecsepegtetjük, majd az öntettel összekeverjük. Hűtőben tároljuk fogyasztásig.
A rizst olajon kissé megpirítjuk, majd a vízzel felöntjük, ételízesítővel, sóval és borssal ízesítjük.
220 fokra melegített sütőbe tesszük, majd lekapcsoljuk a sütőt és megvárjuk, amíg a rizs megduzzad és magába szívja a vizet.