Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pulykamell rolád recept

Pulykamell rolád
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
2 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 pulykamell

    Aromatizált vaj:

    • 50 g parmezán
    • 100 g vaj
    • 5 gerezd fokhagyma
    • 1 csokor petrezselyemzöld
    • 1 citrom reszelt héja
    • 1 evőkanál rozmaring
    • 1 evőkanál mustár
    • bors

    Víz, amiben párolódik:

    • víz
    • 2-3 babérlevél
    • bors

    Fokhagymás olaj:

    • 2 evőkanál olaj
    • 1 gerezd fokhagyma

    Elkészítése:

    Az első lépés az aromatizált vaj elkészítése. A hozzávalókat egy mini robotgépbe tesszük, hogy a turmixolás által homogén masszát kapjunk. Sózzuk, borsózzuk ízlés szerint.

    Fontos megjegyzés, hogy a vaj szobahőmérsékletű legyen.

    Második lépés a pulykamell előkészítése. Amennyiben valaki olyan pulykamellet használ, amelyen még rajta van a bőre, az ne távolítsa el, mert sütés közben ropogóssá válik és még izgalmasabbá teszi az ételt.

    Megtisztítjuk a pulykamellett és egy éles pengéjű késsel, határozott mozdulatokkal kettőbe hasítjuk, mint egy könyvet de nem vágjuk át. Ez után még egyszer kettőbe hasítjuk a két-két fél részt.

    Kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk és óvatos mozdulatokkal rákenjük az aromatizált vajat. Vigyázzunk, ne kenjük meg a széleket is, különben kifog folyni a töltelék. Rászorjuk a parmezánt, majd határozott mozdulatokkal feltekerjük jó szorosan.

    Egy zsineggel jó szorosan megkötjük és belehelyezzük a tepsibe. Öntünk hozzá egy kis vizet és 2-3 babélevelet teszünk bele. Összeaprítunk egy gerezd fokhagymát és összekeverjük a 2 kanál olajjal, majd megkenjük a tekercs tetejét. Ezt megismételhetjük többször is a sütés ideje alatt.

    Előmelegített sütőben, 1-1,5 órát sütjük 200 fokon.

    Rizses zöldséggel és fokhagymaszósszal tálaltam.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá