Pulykamell rolád

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
2 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 1 pulykamell

Aromatizált vaj:

  • 50 g parmezán
  • 100 g vaj
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 evőkanál rozmaring
  • 1 evőkanál mustár
  • bors

Víz, amiben párolódik:

  • víz
  • 2-3 babérlevél
  • bors

Fokhagymás olaj:

  • 2 evőkanál olaj
  • 1 gerezd fokhagyma

Elkészítése:

Az első lépés az aromatizált vaj elkészítése. A hozzávalókat egy mini robotgépbe tesszük, hogy a turmixolás által homogén masszát kapjunk. Sózzuk, borsózzuk ízlés szerint.

Fontos megjegyzés, hogy a vaj szobahőmérsékletű legyen.

Második lépés a pulykamell előkészítése. Amennyiben valaki olyan pulykamellet használ, amelyen még rajta van a bőre, az ne távolítsa el, mert sütés közben ropogóssá válik és még izgalmasabbá teszi az ételt.

Megtisztítjuk a pulykamellett és egy éles pengéjű késsel, határozott mozdulatokkal kettőbe hasítjuk, mint egy könyvet de nem vágjuk át. Ez után még egyszer kettőbe hasítjuk a két-két fél részt.

Kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk és óvatos mozdulatokkal rákenjük az aromatizált vajat. Vigyázzunk, ne kenjük meg a széleket is, különben kifog folyni a töltelék. Rászorjuk a parmezánt, majd határozott mozdulatokkal feltekerjük jó szorosan.

Egy zsineggel jó szorosan megkötjük és belehelyezzük a tepsibe. Öntünk hozzá egy kis vizet és 2-3 babélevelet teszünk bele. Összeaprítunk egy gerezd fokhagymát és összekeverjük a 2 kanál olajjal, majd megkenjük a tekercs tetejét. Ezt megismételhetjük többször is a sütés ideje alatt.

Előmelegített sütőben, 1-1,5 órát sütjük 200 fokon.

Rizses zöldséggel és fokhagymaszósszal tálaltam.