Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Cukkinis, burgonyás rakottas recept

Cukkinis, burgonyás rakottas
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg sárga héjú cukkini
    • 50 dkg zöld héjú cukkini
    • 50 dkg burgonya

    Az elősütéshez:

    • 5 dl étolaj

    A besamelhez:

    • 4 dkg vaj
    • 3 dl tej
    • 3 ek liszt
    • 4 dl tejföl
    • + 2 dl tej
    • ételízesítő ízlés szerint
    • csipet fehér bors
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 mk szerecsendió

    A raguhoz:

    • 40 dkg frankfurti virsli
    • 2 ek étolaj
    • 1 zöld paprika
    • 1 sárga paprika
    • őrölt bors ízlés szerint
    • 1 kisebb fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma

    A rakottas tetejére:

    • 10 dkg reszelt sajt

    Elkészítése:

    A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, majd vékonyabb karikákra szeleteljük. A cukkinit megmossuk és azt is felszeleteljük.

    Forró olajban a cukkinit és a burgonyát is kisütjük, majd papírtörlőre szedjük.

    A ragut elkészítjük. A virslit feldaraboljuk. A vöröshagymát apróra vágjuk, étolajon megdinszteljük, rátesszük a virsli karikákat, a felaprított paprikákat, a reszelt fokhagymát és a fűszereket, majd az egészet készre sütjük.

    Egy hőálló tálat étolajjal kikenünk, majd zsemlemorzsával megszórjuk. A burgonyát a tál aljára tesszük, rá a virslis ragut, majd a cukkinivel befedjük.

    A besamelhez a vajon a lisztet zsemleszínűre pirítjuk, felengedjük a 3 dl tejjel, ízesítjük borssal, szerecsendióval, ételízesítővel, majd felfőzzük.

    Amikor kissé hűlt, akkor belekeverjük a tojásokat, majd a tejfölt és a tejet is. Ráöntjük a tálban várakozó rakottasra, reszelt sajttal megszórjuk és 200 fokon aranysárgára sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá