Cukkinis, burgonyás rakottas

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg sárga héjú cukkini
  • 50 dkg zöld héjú cukkini
  • 50 dkg burgonya

Az elősütéshez:

  • 5 dl étolaj

A besamelhez:

  • 4 dkg vaj
  • 3 dl tej
  • 3 ek liszt
  • 4 dl tejföl
  • + 2 dl tej
  • ételízesítő ízlés szerint
  • csipet fehér bors
  • 2 tojás
  • 1 mk szerecsendió

A raguhoz:

  • 40 dkg frankfurti virsli
  • 2 ek étolaj
  • 1 zöld paprika
  • 1 sárga paprika
  • őrölt bors ízlés szerint
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma

A rakottas tetejére:

  • 10 dkg reszelt sajt

Elkészítése:

A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, majd vékonyabb karikákra szeleteljük. A cukkinit megmossuk és azt is felszeleteljük.

Forró olajban a cukkinit és a burgonyát is kisütjük, majd papírtörlőre szedjük.

A ragut elkészítjük. A virslit feldaraboljuk. A vöröshagymát apróra vágjuk, étolajon megdinszteljük, rátesszük a virsli karikákat, a felaprított paprikákat, a reszelt fokhagymát és a fűszereket, majd az egészet készre sütjük.

Egy hőálló tálat étolajjal kikenünk, majd zsemlemorzsával megszórjuk. A burgonyát a tál aljára tesszük, rá a virslis ragut, majd a cukkinivel befedjük.

A besamelhez a vajon a lisztet zsemleszínűre pirítjuk, felengedjük a 3 dl tejjel, ízesítjük borssal, szerecsendióval, ételízesítővel, majd felfőzzük.

Amikor kissé hűlt, akkor belekeverjük a tojásokat, majd a tejfölt és a tejet is. Ráöntjük a tálban várakozó rakottasra, reszelt sajttal megszórjuk és 200 fokon aranysárgára sütjük.