Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Juhtúrós, burgonyás, répás quiche recept

Juhtúrós, burgonyás, répás quiche
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Burgonyás alap:

    • 50 dkg pucolt burgonya
    • 2 nagyobb szál sárgarépa
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 kis fej vöröshagyma
    • 2-3 gerezd fokhagyma
    • kb 4 ek liszt
    • só, bors
    • zsemlemorzsa a szóráshoz

    Töltelék:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 125 g juhtúró
    • 15 dkg reszelt sajt
    • 1,5 dl tejszín
    • 1 csokor aprított petrezselyemzöld
    • bors
    • só szükség esetén

    Elkészítése:

    A burgonyát és a répát nagylyukú reszelőn lereszeljük, majd enyhén sózzuk és 20 percig állni hagyjuk.

    Ezután alaposan kinyomkodjuk a levétől, hozzáadjuk a reszelt hagymát, a zúzott fokhagymát, a tojást, a lisztet, ízesítjük és alaposan összekeverjük.

    A masszát kiolajozott zsemlemorzsával megszórt serpenyőbe vagy piteformába nyomkodjuk úgy hogy 3-4 cm-es pereme is legyen, majd 180 °C-os sütőben 25 percig elősütjük.

    A töltelék hozzávalóit összekeverjük, majd az elősült pitére öntjük, visszatoljuk a sütőbe és további 20 perc alatt készre sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá