Juhtúrós, burgonyás, répás quiche

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Burgonyás alap:

  • 50 dkg pucolt burgonya
  • 2 nagyobb szál sárgarépa
  • 1 tojás
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • kb 4 ek liszt
  • só, bors
  • zsemlemorzsa a szóráshoz

Töltelék:

  • 3 tojás
  • 125 g juhtúró
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 1,5 dl tejszín
  • 1 csokor aprított petrezselyemzöld
  • bors
  • só szükség esetén

Elkészítése:

A burgonyát és a répát nagylyukú reszelőn lereszeljük, majd enyhén sózzuk és 20 percig állni hagyjuk.

Ezután alaposan kinyomkodjuk a levétől, hozzáadjuk a reszelt hagymát, a zúzott fokhagymát, a tojást, a lisztet, ízesítjük és alaposan összekeverjük.

A masszát kiolajozott zsemlemorzsával megszórt serpenyőbe vagy piteformába nyomkodjuk úgy hogy 3-4 cm-es pereme is legyen, majd 180 °C-os sütőben 25 percig elősütjük.

A töltelék hozzávalóit összekeverjük, majd az elősült pitére öntjük, visszatoljuk a sütőbe és további 20 perc alatt készre sütjük.