Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rántott sajt burgonyás almapürével recept

Rántott sajt burgonyás almapürével
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Sajthoz:

    • 500 g sajt, amilyet szeretünk
    • zsemlemorzsa
    • liszt
    • tojás
    • pici só
    • olaj

    Burgonyás almapüréhez:

    • 40 dkg alma
    • 40 dkg burgonya
    • 4 dkg vaj
    • 2 evőkanál cukor
    • 1 dl tej

    Elkészítése:

    A sajtot egy ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Először a lisztbe, majd a sózott-felvert tojásba mártjuk, végül a zsemlemorzsába forgatjuk.

    Forró olajban kisütjük.

    A burgonyát meghámozzuk, apró kockákra vágjuk és annyi vízben, amennyi ellepi puhára főzzük, majd leszűrjük.

    Az almát meghámozzuk, felkockázzuk és kevés vízzel, amennyi ellepi és a cukorral megfőzzük. Az almát és a főtt burgonyát áttörjük, hozzáadjuk a vajat, a tejet, sóval ízesítjük és összekeverjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá