Rántott sajt burgonyás almapürével

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Sajthoz:

  • 500 g sajt, amilyet szeretünk
  • zsemlemorzsa
  • liszt
  • tojás
  • pici só
  • olaj

Burgonyás almapüréhez:

  • 40 dkg alma
  • 40 dkg burgonya
  • 4 dkg vaj
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 dl tej

Elkészítése:

A sajtot egy ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Először a lisztbe, majd a sózott-felvert tojásba mártjuk, végül a zsemlemorzsába forgatjuk.

Forró olajban kisütjük.

A burgonyát meghámozzuk, apró kockákra vágjuk és annyi vízben, amennyi ellepi puhára főzzük, majd leszűrjük.

Az almát meghámozzuk, felkockázzuk és kevés vízzel, amennyi ellepi és a cukorral megfőzzük. Az almát és a főtt burgonyát áttörjük, hozzáadjuk a vajat, a tejet, sóval ízesítjük és összekeverjük.