Cukkinis, burgonyás rakottas

Hozzávalók 4 fő részére

Hozzávalók:

  • 50 dkg sárga héjú cukkini
  • 50 dkg zöld héjú cukkini
  • 50 dkg burgonya

Az elősütéshez:

  • 5 dl étolaj

A besamelhez:

  • 4 dkg vaj
  • 3 dl tej
  • 3 ek liszt
  • 4 dl tejföl
  • + 2 dl tej
  • ételízesítő ízlés szerint
  • csipet fehér bors
  • 2 tojás
  • 1 mk szerecsendió

A raguhoz:

  • 40 dkg frankfurti virsli
  • 2 ek étolaj
  • 1 zöld paprika
  • 1 sárga paprika
  • őrölt bors ízlés szerint
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma

A rakottas tetejére:

  • 10 dkg reszelt sajt