Cukkini pogácsa recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1/2- 1/2 sárga és zöld cukkini (összesen kb 60 dkg)
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 + 1 ek aprószemű zabpehely
- 8 dkg füstölt sajt
- só, bors
- petrezselyemzöld
- 2 gerezd fokhagyma
- napraforgó, len, szezámmag keverék
- 3-4 ek olaj a sütéshez
Elkészítése:
Lereszeljük a megmosott cukkinit héjastól (én a reszelő durva fokozatán szoktam). Megsózzuk és hagyjuk 10-15 percig állni.
Ezt követően a fölösleges folyadékot kifacsarjuk és ízesítjük sóval, borssal, petrezselyemzölddel, reszelt fokhagymával. Hozzáadjuk a tojást és a zabpelyhet, reszelt sajtot és jól elkeverjük. Ha túlságosan híg lenne, lehet zabpelyhet hozzáadni.
Fagyis kanállal veszünk ki a masszából és a gombócokat beleforgatjuk a zabpelyhes, magos keverékbe.
Forró olajba tesszük a pogácsákat és készre sütjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.