Cukkini pogácsa recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1/2- 1/2 sárga és zöld cukkini (összesen kb 60 dkg)
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 + 1 ek aprószemű zabpehely
- 8 dkg füstölt sajt
- só, bors
- petrezselyemzöld
- 2 gerezd fokhagyma
- napraforgó, len, szezámmag keverék
- 3-4 ek olaj a sütéshez
Elkészítése:
Lereszeljük a megmosott cukkinit héjastól (én a reszelő durva fokozatán szoktam). Megsózzuk és hagyjuk 10-15 percig állni.
Ezt követően a fölösleges folyadékot kifacsarjuk és ízesítjük sóval, borssal, petrezselyemzölddel, reszelt fokhagymával. Hozzáadjuk a tojást és a zabpelyhet, reszelt sajtot és jól elkeverjük. Ha túlságosan híg lenne, lehet zabpelyhet hozzáadni.
Fagyis kanállal veszünk ki a masszából és a gombócokat beleforgatjuk a zabpelyhes, magos keverékbe.
Forró olajba tesszük a pogácsákat és készre sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »