Cukkini pogácsa recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1/2- 1/2 sárga és zöld cukkini (összesen kb 60 dkg)
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 + 1 ek aprószemű zabpehely
- 8 dkg füstölt sajt
- só, bors
- petrezselyemzöld
- 2 gerezd fokhagyma
- napraforgó, len, szezámmag keverék
- 3-4 ek olaj a sütéshez
Elkészítése:
Lereszeljük a megmosott cukkinit héjastól (én a reszelő durva fokozatán szoktam). Megsózzuk és hagyjuk 10-15 percig állni.
Ezt követően a fölösleges folyadékot kifacsarjuk és ízesítjük sóval, borssal, petrezselyemzölddel, reszelt fokhagymával. Hozzáadjuk a tojást és a zabpelyhet, reszelt sajtot és jól elkeverjük. Ha túlságosan híg lenne, lehet zabpelyhet hozzáadni.
Fagyis kanállal veszünk ki a masszából és a gombócokat beleforgatjuk a zabpelyhes, magos keverékbe.
Forró olajba tesszük a pogácsákat és készre sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »