Cukkini pogácsa

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1/2- 1/2 sárga és zöld cukkini (összesen kb 60 dkg)
  • 1 tojás
  • 2 + 1 ek aprószemű zabpehely
  • 8 dkg füstölt sajt
  • só, bors
  • petrezselyemzöld
  • 2 gerezd fokhagyma
  • napraforgó, len, szezámmag keverék
  • 3-4 ek olaj a sütéshez

Elkészítése:

Lereszeljük a megmosott cukkinit héjastól (én a reszelő durva fokozatán szoktam). Megsózzuk és hagyjuk 10-15 percig állni.

Ezt követően a fölösleges folyadékot kifacsarjuk és ízesítjük sóval, borssal, petrezselyemzölddel, reszelt fokhagymával. Hozzáadjuk a tojást és a zabpelyhet, reszelt sajtot és jól elkeverjük. Ha túlságosan híg lenne, lehet zabpelyhet hozzáadni.

Fagyis kanállal veszünk ki a masszából és a gombócokat beleforgatjuk a zabpelyhes, magos keverékbe.

Forró olajba tesszük a pogácsákat és készre sütjük.