Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csőben sült tök recept

Csőben sült tök
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 3 kisebb spárgatök
    • 60 dkg darált hús
    • 1 kis üveg szeletelt gomba
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1 tk zúzott fokhagyma
    • 1 ek aprított kapor
    • 1 ek fűszerpaprika
    • 1 kk só vagy ételízesítő
    • 1 tk bors
    • 1 ek sűrített paradicsom
    • 2 ek étolaj

    A tetejére:

    • 1 nagy doboz tejföl (325 g)
    • 15 dkg sajt

    Elkészítése:

    Az apró kockákra vágott vöröshagymát az olajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a darált húst, a sót és a borsot, majd fehéredésig pároljuk. A tűzről levéve megfűszerezzük a törött paprikával és a kaporral, ráöntjük az üveges gomba levét és legalább 15-20 percig tovább főzzük, pároljuk, hogy a levét elfője.

    Ezután hozzákeverjük a paradicsomot és a gombát, egyet forr, elzárjuk a lángot és az így előkészített kissé sűrű, húsos tölteléket félretesszük.

    A tököket meghámozzuk, hosszában félbevágjuk és a magos közepét egy evőkanállal kikaparjuk és tepsire sorakoztatjuk.

    A sütőt előmelegítjük 200 fokra.

    A hústölteléket egyenletesen elosztjuk a tökökbe.

    A tejfölt kissé kikeverjük ízlés szerint egy picike sóval, borssal és ha maradt egy kis aprított vagy szárított kaporral és végiglocsoljuk vele a megtöltött tököket. Végül reszelt sajttal zárjuk a réteget.

    A sütés nagyjából 40-45 perc, ezalatt átpuhul a tök és szép pirosra megsül teteje.

    Bármilyen körettel tálalhatjuk, én most krumplipürével kínáltam a családnak.

    Jó étvágyat kívánok!

    Tipp:

    Ugyanígy nagyobb cukkinivel is el lehet készíteni ezt az ételt, azzal is nagyon finom! :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá