Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csőben sült pulykatorta recept

Csőben sült pulykatorta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók 4-5 személyre:

    • 500 g pulykamell filé
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 evőkanál liszt
    • 100 ml tejszín
    • 300 g sajt
    • 100 g vékonyra szeletelt bacon
    • 1/2 mokkáskanál őrölt fehér bors és fokhagymapor

    Tálaláshoz:

    • tejszínes burgonyapüré
    • savanyúság

    Elkészítése:

    A húst megmossuk, szárazra törölgetjük, sózzuk, enyhén borsozzuk majd hosszanti irányban, vékonyabb csíkokra felvágjuk.

    A sajtot lereszeljük. A tojásokat tálba ütjük, hozzáadjuk a lisztet, a fokhagymaport és a fele mennyiségű reszelt sajtot. Villával elkeverjük.

    A vékony bacon szeletekkel kibélelünk egy őzgerinc sütőformát úgy, hogy a szalonnaszeletek túl lógjanak rajta.

    A pulykacsíkokat megmártjuk a sajtos-tojásos masszában, majd egy sort lerakunk a sajtos húscsíkokból a forma aljába. Megszórjuk a hús tetejét egy kevés reszelt sajttal, majd jöhet egy újabb sor húscsík. A tetejére ismét reszelt sajt kerül, majd a végén ráhajtjuk a töltelékre a kilógó szalonnaszeleteket.

    Az elkészült formát betesszük a 180 °C-os sütőbe sülni. Kb 35-40 perc alatt pirosra, ropogósra megsütjük benne a csirketortát.

    Amíg sül a csirke, addig elkészítjük a burgonyapürét is.

    Mikor a hús megsült, óvatosan kiborítjuk egy tepsire és a baconszalonnát a tetején is ropogósra sütjük kb 5-10 perc alatt.

    Tálaláskor felszeleteljük a csirketortát és burgonyapürével forrón tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá