Csőben sült pulykatorta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Csőben sült pulykatorta

Hozzávalók 4-5 személyre:

  • 500 g pulykamell filé
  • 3 tojás
  • 3 evőkanál liszt
  • 100 ml tejszín
  • 300 g sajt
  • 100 g vékonyra szeletelt bacon
  • 1/2 mokkáskanál őrölt fehér bors és fokhagymapor

Tálaláshoz:

  • tejszínes burgonyapüré
  • savanyúság

Elkészítése:

A húst megmossuk, szárazra törölgetjük, sózzuk, enyhén borsozzuk majd hosszanti irányban, vékonyabb csíkokra felvágjuk.

A sajtot lereszeljük. A tojásokat tálba ütjük, hozzáadjuk a lisztet, a fokhagymaport és a fele mennyiségű reszelt sajtot. Villával elkeverjük.

A vékony bacon szeletekkel kibélelünk egy őzgerinc sütőformát úgy, hogy a szalonnaszeletek túl lógjanak rajta.

A pulykacsíkokat megmártjuk a sajtos-tojásos masszában, majd egy sort lerakunk a sajtos húscsíkokból a forma aljába. Megszórjuk a hús tetejét egy kevés reszelt sajttal, majd jöhet egy újabb sor húscsík. A tetejére ismét reszelt sajt kerül, majd a végén ráhajtjuk a töltelékre a kilógó szalonnaszeleteket.

Az elkészült formát betesszük a 180 °C-os sütőbe sülni. Kb 35-40 perc alatt pirosra, ropogósra megsütjük benne a csirketortát.

Amíg sül a csirke, addig elkészítjük a burgonyapürét is.

Mikor a hús megsült, óvatosan kiborítjuk egy tepsire és a baconszalonnát a tetején is ropogósra sütjük kb 5-10 perc alatt.

Tálaláskor felszeleteljük a csirketortát és burgonyapürével forrón tálaljuk.