Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csőben sült túrós csusza recept

Csőben sült túrós csusza
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg fodros nagykocka tészta
    • 3 dl tejföl
    • 25 dkg túró
    • 20 dkg füstölt kolbász
    • 10 húsos szalonna
    • 3 evőkanál olaj

    Elkészítése:

    A tésztát a szokásos módon elkezdjük főzni, de ne főzzük teljesen puhára! A tésztát szűrjük le.

    Amíg a tészta fő, addig ropogóra megsütjük a karikára vágott kolbászt és a csíkokra vágott húsos szalonnát.

    A túrót villával áttörjük és 3 evőkanál tejföllel kikeverjük. Rászedjük a kifőtt tésztát, összekeverjük és ízlés szerint megsózzuk.

    Egy jénait vagy kisebb tepsit kikenünk olajjal, beleöntjük a túrós tésztát, elsimítjuk és a tetejét megkenjük tejföllel.

    180 fokra előmelegített sütőbe toljuk 20 25 percre, amíg elkezd a tészta pirulni.

    Tálalásnál a tetejére sült kolbász karikákat és sült szalonnát teszünk, így tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá