Csőben sült túrós csusza

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 30 dkg fodros nagykocka tészta
  • 3 dl tejföl
  • 25 dkg túró
  • 20 dkg füstölt kolbász
  • 10 húsos szalonna
  • 3 evőkanál olaj

Elkészítése:

A tésztát a szokásos módon elkezdjük főzni, de ne főzzük teljesen puhára! A tésztát szűrjük le.

Amíg a tészta fő, addig ropogóra megsütjük a karikára vágott kolbászt és a csíkokra vágott húsos szalonnát.

A túrót villával áttörjük és 3 evőkanál tejföllel kikeverjük. Rászedjük a kifőtt tésztát, összekeverjük és ízlés szerint megsózzuk.

Egy jénait vagy kisebb tepsit kikenünk olajjal, beleöntjük a túrós tésztát, elsimítjuk és a tetejét megkenjük tejföllel.

180 fokra előmelegített sütőbe toljuk 20 25 percre, amíg elkezd a tészta pirulni.

Tálalásnál a tetejére sült kolbász karikákat és sült szalonnát teszünk, így tálaljuk.