Hozzávalók 4-5 személyre:
Tálaláshoz:
Elkészítése:
A húst megmossuk, szárazra törölgetjük, sózzuk, enyhén borsozzuk majd hosszanti irányban, vékonyabb csíkokra felvágjuk.
A sajtot lereszeljük. A tojásokat tálba ütjük, hozzáadjuk a lisztet, a fokhagymaport és a fele mennyiségű reszelt sajtot. Villával elkeverjük.
A vékony bacon szeletekkel kibélelünk egy őzgerinc sütőformát úgy, hogy a szalonnaszeletek túl lógjanak rajta.
A pulykacsíkokat megmártjuk a sajtos-tojásos masszában, majd egy sort lerakunk a sajtos húscsíkokból a forma aljába. Megszórjuk a hús tetejét egy kevés reszelt sajttal, majd jöhet egy újabb sor húscsík. A tetejére ismét reszelt sajt kerül, majd a végén ráhajtjuk a töltelékre a kilógó szalonnaszeleteket.
Az elkészült formát betesszük a 180 °C-os sütőbe sülni. Kb 35-40 perc alatt pirosra, ropogósra megsütjük benne a csirketortát.
Amíg sül a csirke, addig elkészítjük a burgonyapürét is.
Mikor a hús megsült, óvatosan kiborítjuk egy tepsire és a baconszalonnát a tetején is ropogósra sütjük kb 5-10 perc alatt.
Tálaláskor felszeleteljük a csirketortát és burgonyapürével forrón tálaljuk.