Hozzávalók:
A tetejére:
Elkészítése:
Az apró kockákra vágott vöröshagymát az olajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a darált húst, a sót és a borsot, majd fehéredésig pároljuk. A tűzről levéve megfűszerezzük a törött paprikával és a kaporral, ráöntjük az üveges gomba levét és legalább 15-20 percig tovább főzzük, pároljuk, hogy a levét elfője.
Ezután hozzákeverjük a paradicsomot és a gombát, egyet forr, elzárjuk a lángot és az így előkészített kissé sűrű, húsos tölteléket félretesszük.
A tököket meghámozzuk, hosszában félbevágjuk és a magos közepét egy evőkanállal kikaparjuk és tepsire sorakoztatjuk.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
A hústölteléket egyenletesen elosztjuk a tökökbe.
A tejfölt kissé kikeverjük ízlés szerint egy picike sóval, borssal és ha maradt egy kis aprított vagy szárított kaporral és végiglocsoljuk vele a megtöltött tököket. Végül reszelt sajttal zárjuk a réteget.
A sütés nagyjából 40-45 perc, ezalatt átpuhul a tök és szép pirosra megsül teteje.
Bármilyen körettel tálalhatjuk, én most krumplipürével kínáltam a családnak.
Jó étvágyat kívánok!
Ugyanígy nagyobb cukkinivel is el lehet készíteni ezt az ételt, azzal is nagyon finom! :)