Töltött dagadó hidegtálon recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- kb. 1 kg-os sertésdagadó
Töltelék:
- 6 db csirke felsőcomb filé
- 1 nagy vöröshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 tk fűszerpaprika
- 1 kk őrölt bors
- 1 csokor metélőpetrezselyem
- 1 tk darált sózott tvpaprika vagy pirosarany
- 1 nagyobb szelet kolozsvári szalonna
- só ízlés szerint
Páchoz:
- 1 ek mustár
- 2 ek étolaj
- 1 kk zúzott fokhagyma
- 1 tk szójaszósz
- 1 tk fűszerpaprika
- 1 tk őrölt bors
- 1 tk só vagy ételízesítő
Spárga és tű vagy hústű, esetleg kihegyezett hurkapálca
Elkészítése:
A csirkecombokat a füstölt szalonnával és a 2 féle hagymával együtt ledaráljuk.
Hozzáadjuk a tojást, a fűszereket és az apróra vágott petrezselyem zöldet, majd jól összekeverjük és félretesszük.
A dagadót egy vékony pengéjű hegyes, éles késsel felszúrjuk – ha nem megy, kérjük meg a hentest!
Megtöltjük a dagadót a fasírt hússal és bevarrjuk, vagy szorosan összetűzzük a nyílást.
A páchoz az anyagokat összekeverjük és bedörzsöljük vele a töltött hús mindkét oldalát, majd lefedve legalább fél órára (de egy éjszakára is lehet) betesszük a hűtőbe.
Egy vízzel kiöblített tepsibe vagy tűzálló tálba tesszük, köré öntünk kb. 1 dl vizet, lezárjuk a tetejét (vagy lefedjük alufóliával) és 200 fokon pároljuk legalább 80 percet, azalatt egyszer óvatosan átfordítjuk!
Miután kellően átpuhult és átsült a töltött hús, levesszük a fóliát és további 25-30 percig sütjük 190 fokon ha lehet légkeveréssel, mialatt gyönyörűen megpirul a felülete.
Óvatosan tálcára tesszük és 15-18 perc pihentetés után szeletelhető!
Bármilyen sültekhez illő körettel kiváló, nálunk ez esetben felvágottakat, szalámit helyettesít!
Árban ugyanott van, viszont garantáltan elfogy, finom és laktató hidegtál alap!
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »