Töltött dagadó hidegtálon recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- kb. 1 kg-os sertésdagadó
Töltelék:
- 6 db csirke felsőcomb filé
- 1 nagy vöröshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 tk fűszerpaprika
- 1 kk őrölt bors
- 1 csokor metélőpetrezselyem
- 1 tk darált sózott tvpaprika vagy pirosarany
- 1 nagyobb szelet kolozsvári szalonna
- só ízlés szerint
Páchoz:
- 1 ek mustár
- 2 ek étolaj
- 1 kk zúzott fokhagyma
- 1 tk szójaszósz
- 1 tk fűszerpaprika
- 1 tk őrölt bors
- 1 tk só vagy ételízesítő
Spárga és tű vagy hústű, esetleg kihegyezett hurkapálca
Elkészítése:
A csirkecombokat a füstölt szalonnával és a 2 féle hagymával együtt ledaráljuk.
Hozzáadjuk a tojást, a fűszereket és az apróra vágott petrezselyem zöldet, majd jól összekeverjük és félretesszük.
A dagadót egy vékony pengéjű hegyes, éles késsel felszúrjuk – ha nem megy, kérjük meg a hentest!
Megtöltjük a dagadót a fasírt hússal és bevarrjuk, vagy szorosan összetűzzük a nyílást.
A páchoz az anyagokat összekeverjük és bedörzsöljük vele a töltött hús mindkét oldalát, majd lefedve legalább fél órára (de egy éjszakára is lehet) betesszük a hűtőbe.
Egy vízzel kiöblített tepsibe vagy tűzálló tálba tesszük, köré öntünk kb. 1 dl vizet, lezárjuk a tetejét (vagy lefedjük alufóliával) és 200 fokon pároljuk legalább 80 percet, azalatt egyszer óvatosan átfordítjuk!
Miután kellően átpuhult és átsült a töltött hús, levesszük a fóliát és további 25-30 percig sütjük 190 fokon ha lehet légkeveréssel, mialatt gyönyörűen megpirul a felülete.
Óvatosan tálcára tesszük és 15-18 perc pihentetés után szeletelhető!
Bármilyen sültekhez illő körettel kiváló, nálunk ez esetben felvágottakat, szalámit helyettesít!
Árban ugyanott van, viszont garantáltan elfogy, finom és laktató hidegtál alap!
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »









