Hozzávalók:
Töltelék:
Páchoz:
Spárga és tű vagy hústű, esetleg kihegyezett hurkapálca
Elkészítése:
A csirkecombokat a füstölt szalonnával és a 2 féle hagymával együtt ledaráljuk.
Hozzáadjuk a tojást, a fűszereket és az apróra vágott petrezselyem zöldet, majd jól összekeverjük és félretesszük.
A dagadót egy vékony pengéjű hegyes, éles késsel felszúrjuk – ha nem megy, kérjük meg a hentest!
Megtöltjük a dagadót a fasírt hússal és bevarrjuk, vagy szorosan összetűzzük a nyílást.
A páchoz az anyagokat összekeverjük és bedörzsöljük vele a töltött hús mindkét oldalát, majd lefedve legalább fél órára (de egy éjszakára is lehet) betesszük a hűtőbe.
Egy vízzel kiöblített tepsibe vagy tűzálló tálba tesszük, köré öntünk kb. 1 dl vizet, lezárjuk a tetejét (vagy lefedjük alufóliával) és 200 fokon pároljuk legalább 80 percet, azalatt egyszer óvatosan átfordítjuk!
Miután kellően átpuhult és átsült a töltött hús, levesszük a fóliát és további 25-30 percig sütjük 190 fokon ha lehet légkeveréssel, mialatt gyönyörűen megpirul a felülete.
Óvatosan tálcára tesszük és 15-18 perc pihentetés után szeletelhető!
Bármilyen sültekhez illő körettel kiváló, nálunk ez esetben felvágottakat, szalámit helyettesít!
Árban ugyanott van, viszont garantáltan elfogy, finom és laktató hidegtál alap!
Jó étvágyat kívánok!