Töltött dagadó hidegtálon

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
130 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Töltött dagadó hidegtálon

Hozzávalók:

  • kb. 1 kg-os sertésdagadó

Töltelék:

  • 6 db csirke felsőcomb filé
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 2 db tojás
  • 1 tk fűszerpaprika
  • 1 kk őrölt bors
  • 1 csokor metélőpetrezselyem
  • 1 tk darált sózott tvpaprika vagy pirosarany
  • 1 nagyobb szelet kolozsvári szalonna
  • só ízlés szerint

Páchoz:

  • 1 ek mustár
  • 2 ek étolaj
  • 1 kk zúzott fokhagyma
  • 1 tk szójaszósz
  • 1 tk fűszerpaprika
  • 1 tk őrölt bors
  • 1 tk só vagy ételízesítő

Spárga és tű vagy hústű, esetleg kihegyezett hurkapálca

Elkészítése:

A csirkecombokat a füstölt szalonnával és a 2 féle hagymával együtt ledaráljuk.

Hozzáadjuk a tojást, a fűszereket és az apróra vágott petrezselyem zöldet, majd jól összekeverjük és félretesszük.

A dagadót egy vékony pengéjű hegyes, éles késsel felszúrjuk – ha nem megy, kérjük meg a hentest!

Megtöltjük a dagadót a fasírt hússal és bevarrjuk, vagy szorosan összetűzzük a nyílást.

A páchoz az anyagokat összekeverjük és bedörzsöljük vele a töltött hús mindkét oldalát, majd lefedve legalább fél órára (de egy éjszakára is lehet) betesszük a hűtőbe.

Egy vízzel kiöblített tepsibe vagy tűzálló tálba tesszük, köré öntünk kb. 1 dl vizet, lezárjuk a tetejét (vagy lefedjük alufóliával) és 200 fokon pároljuk legalább 80 percet, azalatt egyszer óvatosan átfordítjuk!

Miután kellően átpuhult és átsült a töltött hús, levesszük a fóliát és további 25-30 percig sütjük 190 fokon ha lehet légkeveréssel, mialatt gyönyörűen megpirul a felülete.

Óvatosan tálcára tesszük és 15-18 perc pihentetés után szeletelhető!

Bármilyen sültekhez illő körettel kiváló, nálunk ez esetben felvágottakat, szalámit helyettesít!

Árban ugyanott van, viszont garantáltan elfogy, finom és laktató hidegtál alap!

Jó étvágyat kívánok!