Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pisztráng kapormártással recept

Pisztráng kapormártással
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 2 db pisztráng
    • őrőlt bors
    • fél dl olaj
    • 1kávés kanál pirospaprika

    Kapormártás hozzávalói:

    • 1 csokor friss kapor
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 2 dl főzőtejszín
    • 1 kanál liszt
    • fél dl olaj
    • 2 dl tej

    Elkészítéseű

    A halat tisztítás után beirdalom, majd mindenhol jól besózom, borsozom. Egy sütőedénybe teszem és egy pici olajat öntök alá. 0,5 dl olajba teszem a pirospaprikát és egy csipet sót, összekeverem majd megkenem vele a beirdalt halat.

    A sütőedényt lezárom és 180-200 fokon, kevés burgonyával szép pirosra megsütöm. Amikor megsült kapormártással és a sült burgonyával tálalom.

    A mártás elkészítése:
    A kaprot megmosom,összevágom nagyon apróra. Az olajat felteszem és amikor meleg, hozzáadom az egy kanál lisztet és a felvágott fokhagymát, majd az összevágott kaprot és tejszínnel felöntöm. Amikor kezd sűrűsödni, tejjel felöntöm.

    Nem biztos hogy minden tej kell bele, figyelni kell a sűrűségét.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá