Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sonkás-túrós sós palacsinta kapormártással recept

Sonkás-túrós sós palacsinta kapormártással
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Palacsintához:

    • 20 dkg liszt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (nagy)
    • 1 mk só
    • 3-4 dl szénsavas ásványvíz
    • 2 ek olaj (+ a sütéshez)

    Sonkás-túrós töltelékhez:

    • 30 dkg füstölt, feketeerdei sonka
    • 50 dkg túró
    • 1 fej vöröshagyma
    • só (ízlés szerint)
    • őrölt fehér bors (ízlés szerint)
    • 1-2 ek tejföl
    • 1 ek étolaj

    Kapormártáshoz:

    • 1 csokor kapor
    • 1/2 citrom leve
    • 1-2 tk cukor
    • 5 dkg vaj
    • 2 ek étolaj
    • 1 ek liszt
    • kb 4 dl főzőtejszín (vagy tej)
    • csipetnyi só
    • csipetnyi őrölt fehér bors

    Elkészítése:

    A tojásokat üssük bele egy tálba, sózzuk meg, keverjünk hozzá 2 dl szénsavas ásványvizet, majd szitáljuk hozzá a lisztet, és keverjük simára, csomómentesre (keverés közben, ha szükséges adjunk hozzá még ásványvizet).

    Ezután adjuk hozzá az olajat, majd szintén keverjük simára és hagyjuk legalább egy fél órát állni mielőtt hozzálátnánk a sütéshez.

    Végül enyhén olajozott palacsintasütőben, egyesével süssük ki a palacsintákat.

    A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra. A sonkát vágjuk fel kisebb kockára.

    Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre.

    Ezután adjuk hozzá a felkockázott sonkát, és süssük pár perc alatt szép pirosra, majd hűtsük ki.

    A túrót villával törjük össze, majd adjuk hozzá a kihűlt sonkát, a tejfölt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és keverjük alaposan össze (a sózással óvatosan bánjunk, mert a sonka is sós! A tejfölt apránként adjuk hozzá, nehogy túl lágy és folyós legyen a töltelék).

    Az előzőleg kisütött palacsintákat ezután töltsük meg a sonkás-túrós töltelékkel, és tálalásig tartsuk melegen.

    A kaprot alaposan mossuk meg, csepegtessük le, majd vágjuk fel apróra.

    Egy serpenyőbe hevítsük fel a vajat és az olajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott kaprot, és pároljuk pár percig.

    Ezután szórjuk meg a liszttel, pirítsuk pár pillanatig, majd öntsük fel a tejszínnel (vagy tejjel) sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a cukorral, facsarjunk rá citromlevet és állandó keverés mellett addig főzzük, míg kellően besűrűsödik a mártás (közben kóstoljuk, és ízlés szerint ízesítsünk utána).

    Tipp:

    Tálaláskor helyezzük tányérra a sonkás-túrós palacsintát, csorgassuk rá a kapormártást, majd úgy kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá