Hozzávalók:
Palacsintához:
Sonkás-túrós töltelékhez:
Kapormártáshoz:
Elkészítése:
A tojásokat üssük bele egy tálba, sózzuk meg, keverjünk hozzá 2 dl szénsavas ásványvizet, majd szitáljuk hozzá a lisztet, és keverjük simára, csomómentesre (keverés közben, ha szükséges adjunk hozzá még ásványvizet).
Ezután adjuk hozzá az olajat, majd szintén keverjük simára és hagyjuk legalább egy fél órát állni mielőtt hozzálátnánk a sütéshez.
Végül enyhén olajozott palacsintasütőben, egyesével süssük ki a palacsintákat.
A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra. A sonkát vágjuk fel kisebb kockára.
Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre.
Ezután adjuk hozzá a felkockázott sonkát, és süssük pár perc alatt szép pirosra, majd hűtsük ki.
A túrót villával törjük össze, majd adjuk hozzá a kihűlt sonkát, a tejfölt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és keverjük alaposan össze (a sózással óvatosan bánjunk, mert a sonka is sós! A tejfölt apránként adjuk hozzá, nehogy túl lágy és folyós legyen a töltelék).
Az előzőleg kisütött palacsintákat ezután töltsük meg a sonkás-túrós töltelékkel, és tálalásig tartsuk melegen.
A kaprot alaposan mossuk meg, csepegtessük le, majd vágjuk fel apróra.
Egy serpenyőbe hevítsük fel a vajat és az olajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott kaprot, és pároljuk pár percig.
Ezután szórjuk meg a liszttel, pirítsuk pár pillanatig, majd öntsük fel a tejszínnel (vagy tejjel) sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a cukorral, facsarjunk rá citromlevet és állandó keverés mellett addig főzzük, míg kellően besűrűsödik a mártás (közben kóstoljuk, és ízlés szerint ízesítsünk utána).
Tálaláskor helyezzük tányérra a sonkás-túrós palacsintát, csorgassuk rá a kapormártást, majd úgy kínáljuk.