Sonkás-túrós sós palacsinta kapormártással

Hozzávalók 4 fő részére

Hozzávalók:
Palacsintához:

  • 20 dkg liszt
  • 2 tojás (nagy)
  • 1 mk só
  • 3-4 dl szénsavas ásványvíz
  • 2 ek olaj (+ a sütéshez)

Sonkás-túrós töltelékhez:

  • 30 dkg füstölt, feketeerdei sonka
  • 50 dkg túró
  • 1 fej vöröshagyma
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fehér bors (ízlés szerint)
  • 1-2 ek tejföl
  • 1 ek étolaj

Kapormártáshoz:

  • 1 csokor kapor
  • 1/2 citrom leve
  • 1-2 tk cukor
  • 5 dkg vaj
  • 2 ek étolaj
  • 1 ek liszt
  • kb 4 dl főzőtejszín (vagy tej)
  • csipetnyi só
  • csipetnyi őrölt fehér bors