Pisztráng kapormártással

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Pisztráng kapormártással

Hozzávalók:

  • 2 db pisztráng
  • őrőlt bors
  • fél dl olaj
  • 1kávés kanál pirospaprika

Kapormártás hozzávalói:

  • 1 csokor friss kapor
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 kanál liszt
  • fél dl olaj
  • 2 dl tej

Elkészítéseű

A halat tisztítás után beirdalom, majd mindenhol jól besózom, borsozom. Egy sütőedénybe teszem és egy pici olajat öntök alá. 0,5 dl olajba teszem a pirospaprikát és egy csipet sót, összekeverem majd megkenem vele a beirdalt halat.

A sütőedényt lezárom és 180-200 fokon, kevés burgonyával szép pirosra megsütöm. Amikor megsült kapormártással és a sült burgonyával tálalom.

A mártás elkészítése:
A kaprot megmosom,összevágom nagyon apróra. Az olajat felteszem és amikor meleg, hozzáadom az egy kanál lisztet és a felvágott fokhagymát, majd az összevágott kaprot és tejszínnel felöntöm. Amikor kezd sűrűsödni, tejjel felöntöm.

Nem biztos hogy minden tej kell bele, figyelni kell a sűrűségét.