Hagyományos bajai halászlé recept

Hozzávalók:
- 3 kg hal vagyesen (3/4 része ponty)
- hal belsőség
- ikra
- haltej
- 3 nagy fej vöröshagyma
- ízlés szerint cseresznye paprika
- 3 evőkanál őrölt pirospaprika
- ízlés szerint só
Tálaláshoz:
- kifőtt gyufatészta
Elkészítése:
Ha nem konyhakész halat vettünk, akkor első lépésként megtisztítjuk. A belsőséget és az ikrát félretesszük. A halhúst beírdaljuk, majd ízlés szerint felszeleteljük, jól besózzuk és néhány órára félretesszük.
Főzés előtt lemossuk a halhúsról a sót!
A hagymákat meghámozzuk, majd kis kockákra vágjuk.
Bográcsban vagy a legnagyobb lábasunkban készítjük a hallevet. Beletesszük az edénybe vagy bográcsba a lemosott halhúst, aprított hagymát és minden kiló halhúshoz 1,2 l vizet adunk.
Nagy lángon felforraljuk az egészet, majd amikor felforrt, visszavesszük alatta a lángot.
Amikor már elforrta a habját, akkor beleszórjuk a pirospaprikát. 15-20 perc főzés után beletesszük a belsőségeket, ikrát és a csípős paprikát, majd ismét feljebb vesszük alatta a lángot.
Újraforrástól számítva kb 30 perc múlva el is készül. Idő közben kóstoljuk meg és ha szükséges, akkor sózzuk.
A kész hallevet kifőtt gyufatésztával tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »