Hagyományos bajai halászlé recept
Hozzávalók:
- 3 kg hal vagyesen (3/4 része ponty)
- hal belsőség
- ikra
- haltej
- 3 nagy fej vöröshagyma
- ízlés szerint cseresznye paprika
- 3 evőkanál őrölt pirospaprika
- ízlés szerint só
Tálaláshoz:
- kifőtt gyufatészta
Elkészítése:
Ha nem konyhakész halat vettünk, akkor első lépésként megtisztítjuk. A belsőséget és az ikrát félretesszük. A halhúst beírdaljuk, majd ízlés szerint felszeleteljük, jól besózzuk és néhány órára félretesszük.
Főzés előtt lemossuk a halhúsról a sót!
A hagymákat meghámozzuk, majd kis kockákra vágjuk.
Bográcsban vagy a legnagyobb lábasunkban készítjük a hallevet. Beletesszük az edénybe vagy bográcsba a lemosott halhúst, aprított hagymát és minden kiló halhúshoz 1,2 l vizet adunk.
Nagy lángon felforraljuk az egészet, majd amikor felforrt, visszavesszük alatta a lángot.
Amikor már elforrta a habját, akkor beleszórjuk a pirospaprikát. 15-20 perc főzés után beletesszük a belsőségeket, ikrát és a csípős paprikát, majd ismét feljebb vesszük alatta a lángot.
Újraforrástól számítva kb 30 perc múlva el is készül. Idő közben kóstoljuk meg és ha szükséges, akkor sózzuk.
A kész hallevet kifőtt gyufatésztával tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »









