Bajai halászlé recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 3 kg hal melynek háromnegyede ponty legyen + belsőség, ikra,tej vegyesen
- 3 nagy fej vörös hagyma
- 3 púpozott evőkanál édes nemes őrölt piros paprika
- cseresznye paprika ízlés szerint
- só
Tálaláshoz:
- Frissen kifőtt házi gyúrt gyufa tészta vagy Bajai halászlé tészta
Előkészítés:
Először a halat készítjük elő. Megtisztítjuk, majd a belsőségeket és az ikrákat félretesszük ( nem sózzuk meg)
A halat beirdaljuk, majd felszeleteljük és ízlés szerint sózzuk, majd 2-4 órára félretesszük pihenni.
A halhúsból a pihentetési idő után hideg vízzel lemossuk a sót (a halhús így is sós lesz ilyenkor a levet csak az utolsó percekben ízesítjük sóval, mert a hal még főzés közben enged ki magából sót).
A vöröshagymát megpucoljuk, majd apró kockákra vágjuk.
Elkészítés:
Elővesszük a bográcsot, majd beletesszük a lemosott halszeleteket, a hagymát és felengedjük vízzel (1 kg húshoz 1,2 liter vizet teszünk).
Alágyújtunk a bográcsnak, majd nagy lángon elkezdjük főzni. Ha elforrta a habját, akkor beleszúrjuk a törött piros paparikát is.
Ha már 15-20 perce fő, beletesszük a belsőségeket és a csípős cseresznyepaprikát is, ettől lesz igazán pikáns a hallé íze.
Időközben megkóstoljuk, majd ha szükséges sózzuk is. Forrástól számítva fél óra elteltével már el is készül.
Tipp:
Amennyiben panel menüben főződ, akkor egy magas szűk fazékba tedd a halat, hogy minél jobban fel tudjon forrni és átforogni a folyadék a hal körül.
Ha nem forr eléggé akkor le is fedheted egy fedővel a fazekadat. A jó halászlé lényege, hogy nagyon jól tudjon a hal körül a folyadék forrni.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »