Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bajai halászlé recept

Bajai halászlé
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 3 kg hal melynek háromnegyede ponty legyen + belsőség, ikra,tej vegyesen
    • 3 nagy fej vörös hagyma
    • 3 púpozott evőkanál édes nemes őrölt piros paprika
    • cseresznye paprika ízlés szerint

    Tálaláshoz:

    • Frissen kifőtt házi gyúrt gyufa tészta vagy Bajai halászlé tészta

    Előkészítés:

    Először a halat készítjük elő. Megtisztítjuk, majd a belsőségeket és az ikrákat félretesszük ( nem sózzuk meg)

    A halat beirdaljuk, majd felszeleteljük és ízlés szerint sózzuk, majd 2-4 órára félretesszük pihenni.

    A halhúsból a pihentetési idő után hideg vízzel lemossuk a sót (a halhús így is sós lesz ilyenkor a levet csak az utolsó percekben ízesítjük sóval, mert a hal még főzés közben enged ki magából sót).

    A vöröshagymát megpucoljuk, majd apró kockákra vágjuk.

    Elkészítés:

    Elővesszük a bográcsot, majd beletesszük a lemosott halszeleteket, a hagymát és felengedjük vízzel (1 kg húshoz 1,2 liter vizet teszünk).

    Alágyújtunk a bográcsnak, majd nagy lángon elkezdjük főzni. Ha elforrta a habját, akkor beleszúrjuk a törött piros paparikát is.

    Ha már 15-20 perce fő, beletesszük a belsőségeket és a csípős cseresznyepaprikát is, ettől lesz igazán pikáns a hallé íze.

    Időközben megkóstoljuk, majd ha szükséges sózzuk is. Forrástól számítva fél óra elteltével már el is készül.

    Tipp:

    Amennyiben panel menüben főződ, akkor egy magas szűk fazékba tedd a halat, hogy minél jobban fel tudjon forrni és átforogni a folyadék a hal körül.

    Ha nem forr eléggé akkor le is fedheted egy fedővel a fazekadat. A jó halászlé lényege, hogy nagyon jól tudjon a hal körül a folyadék forrni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá