Bajai halászlé recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 3 kg hal melynek háromnegyede ponty legyen + belsőség, ikra,tej vegyesen
- 3 nagy fej vörös hagyma
- 3 púpozott evőkanál édes nemes őrölt piros paprika
- cseresznye paprika ízlés szerint
- só
Tálaláshoz:
- Frissen kifőtt házi gyúrt gyufa tészta vagy Bajai halászlé tészta
Előkészítés:
Először a halat készítjük elő. Megtisztítjuk, majd a belsőségeket és az ikrákat félretesszük ( nem sózzuk meg)
A halat beirdaljuk, majd felszeleteljük és ízlés szerint sózzuk, majd 2-4 órára félretesszük pihenni.
A halhúsból a pihentetési idő után hideg vízzel lemossuk a sót (a halhús így is sós lesz ilyenkor a levet csak az utolsó percekben ízesítjük sóval, mert a hal még főzés közben enged ki magából sót).
A vöröshagymát megpucoljuk, majd apró kockákra vágjuk.
Elkészítés:
Elővesszük a bográcsot, majd beletesszük a lemosott halszeleteket, a hagymát és felengedjük vízzel (1 kg húshoz 1,2 liter vizet teszünk).
Alágyújtunk a bográcsnak, majd nagy lángon elkezdjük főzni. Ha elforrta a habját, akkor beleszúrjuk a törött piros paparikát is.
Ha már 15-20 perce fő, beletesszük a belsőségeket és a csípős cseresznyepaprikát is, ettől lesz igazán pikáns a hallé íze.
Időközben megkóstoljuk, majd ha szükséges sózzuk is. Forrástól számítva fél óra elteltével már el is készül.
Tipp:
Amennyiben panel menüben főződ, akkor egy magas szűk fazékba tedd a halat, hogy minél jobban fel tudjon forrni és átforogni a folyadék a hal körül.
Ha nem forr eléggé akkor le is fedheted egy fedővel a fazekadat. A jó halászlé lényege, hogy nagyon jól tudjon a hal körül a folyadék forrni.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »