Hozzávalók:
Tálaláshoz:
Előkészítés:
Először a halat készítjük elő. Megtisztítjuk, majd a belsőségeket és az ikrákat félretesszük ( nem sózzuk meg)
A halat beirdaljuk, majd felszeleteljük és ízlés szerint sózzuk, majd 2-4 órára félretesszük pihenni.
A halhúsból a pihentetési idő után hideg vízzel lemossuk a sót (a halhús így is sós lesz ilyenkor a levet csak az utolsó percekben ízesítjük sóval, mert a hal még főzés közben enged ki magából sót).
A vöröshagymát megpucoljuk, majd apró kockákra vágjuk.
Elővesszük a bográcsot, majd beletesszük a lemosott halszeleteket, a hagymát és felengedjük vízzel (1 kg húshoz 1,2 liter vizet teszünk).
Alágyújtunk a bográcsnak, majd nagy lángon elkezdjük főzni. Ha elforrta a habját, akkor beleszúrjuk a törött piros paparikát is.
Ha már 15-20 perce fő, beletesszük a belsőségeket és a csípős cseresznyepaprikát is, ettől lesz igazán pikáns a hallé íze.
Időközben megkóstoljuk, majd ha szükséges sózzuk is. Forrástól számítva fél óra elteltével már el is készül.
Amennyiben panel menüben főződ, akkor egy magas szűk fazékba tedd a halat, hogy minél jobban fel tudjon forrni és átforogni a folyadék a hal körül.
Ha nem forr eléggé akkor le is fedheted egy fedővel a fazekadat. A jó halászlé lényege, hogy nagyon jól tudjon a hal körül a folyadék forrni.