Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Túrógombóc főzés nélkül recept

Túrógombóc főzés nélkül
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 dl tej
    • 5 evőkanál zabpehely
    • 1 evőkanál búzadara
    • 1 mokkáskanál vaníliaaroma vagy egy tasak vaníliás cukor
    • kb 2 evőkanál cukor
    • 40 dkg sovány tehéntúró
    • 1 teáskanál útifűmaghéj
    • reszelt citromhéj
    • csipet só

    A gombócok forgatásához:

    • 2 evőkanál olaj
    • 4 evőkanál zsemlemorzsa
    • 1 ek aprószemű zabpehely
    • ízlés szerint nyírfacukor vagy cukor vagy más édesítőszer

    Elkészítése:

    A tejet felforralom a csipet sóval, majd a tejhez adtam a zabpelyhet és a búzadarát, majd takaréklángon sűrűre főzöm.

    Lefedve hagytam kihűlni, majd hozzáadtam a vaníliát, a citrom héját, az édesítőt, az útifűmaghéjat, majd a túrót, amit villával jól összetörtem.

    Fagylaltadagoló kanállal mértem ki az adagokat és vizes kézzel gombócokat formáztam a masszából. Egy vágódeszkát bevontam frissen tartó fóliával és erre sorakoztattam.

    Az olajat felhevítettem, rászórtam a zsemlemorzsát és a zabpelyhet, majd kis lángon, kevergetve finoman megpirítottam.

    Ebben az ízes morzsában forgattam meg a gombócokat, majd sárgabarackkal és kis nyírfacukorral meghintve tálaltam.

    Nekem 16 db gombóc lett ebből az adagból.

    Jó étvágyat kívánok!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá