Túrógombóc főzés nélkül

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2 dl tej
  • 5 evőkanál zabpehely
  • 1 evőkanál búzadara
  • 1 mokkáskanál vaníliaaroma vagy egy tasak vaníliás cukor
  • kb 2 evőkanál cukor
  • 40 dkg sovány tehéntúró
  • 1 teáskanál útifűmaghéj
  • reszelt citromhéj
  • csipet só

A gombócok forgatásához:

  • 2 evőkanál olaj
  • 4 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 ek aprószemű zabpehely
  • ízlés szerint nyírfacukor vagy cukor vagy más édesítőszer

Elkészítése:

A tejet felforralom a csipet sóval, majd a tejhez adtam a zabpelyhet és a búzadarát, majd takaréklángon sűrűre főzöm.

Lefedve hagytam kihűlni, majd hozzáadtam a vaníliát, a citrom héját, az édesítőt, az útifűmaghéjat, majd a túrót, amit villával jól összetörtem.

Fagylaltadagoló kanállal mértem ki az adagokat és vizes kézzel gombócokat formáztam a masszából. Egy vágódeszkát bevontam frissen tartó fóliával és erre sorakoztattam.

Az olajat felhevítettem, rászórtam a zsemlemorzsát és a zabpelyhet, majd kis lángon, kevergetve finoman megpirítottam.

Ebben az ízes morzsában forgattam meg a gombócokat, majd sárgabarackkal és kis nyírfacukorral meghintve tálaltam.

Nekem 16 db gombóc lett ebből az adagból.

Jó étvágyat kívánok!