Hozzávalók:
A gombócok forgatásához:
Elkészítése:
A tejet felforralom a csipet sóval, majd a tejhez adtam a zabpelyhet és a búzadarát, majd takaréklángon sűrűre főzöm.
Lefedve hagytam kihűlni, majd hozzáadtam a vaníliát, a citrom héját, az édesítőt, az útifűmaghéjat, majd a túrót, amit villával jól összetörtem.
Fagylaltadagoló kanállal mértem ki az adagokat és vizes kézzel gombócokat formáztam a masszából. Egy vágódeszkát bevontam frissen tartó fóliával és erre sorakoztattam.
Az olajat felhevítettem, rászórtam a zsemlemorzsát és a zabpelyhet, majd kis lángon, kevergetve finoman megpirítottam.
Ebben az ízes morzsában forgattam meg a gombócokat, majd sárgabarackkal és kis nyírfacukorral meghintve tálaltam.
Nekem 16 db gombóc lett ebből az adagból.
Jó étvágyat kívánok!