Cukkini főzelék fasírttal a paleo jegyében recept

Hozzávalók:
A főzelékhez:
- 1 nagyobb cukkini
- 1 csomag friss kapor
- kávés csészényi zsírszegény tej
- 1 tk. nyílgyökér, vagy konjak liszt (mindkettő nagyon sűrít, így nem kell bele több),
- pár csepp folyékony édesítő (pl. Ezerédes)
- fél citrom leve
A fasírthoz:
- 3 db csirke felső comb filé
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek. cassava dara (gari)
- só, bors, reszelt fokhagyma
- a „panírhoz” darált földimandula
Elkészítése:
A cukkinit meghámoztam, legyalultam és besóztam kb. annyi sóval, amennyi a főzelékhez szükséges és állni hagytam. Ezzel a módszerrel annyi levet enged a cukkini, amennyi elég is a főzelékhez.
Összevágott friss kaporral kevés kókuszzsíron fedő alatt puhára párolom. Ez csak 5-6 percet vesz igénybe.
Kicsit lehűtöm és az 1/3-át a főző edényben botmixerrel pürésítem. Kávéscsészényi tejben, vagy vízben kikeverek 1 teáskanál nyílgyökér-,vagy 1 kávéskanál konjak lisztet, pár csepp folyékony édesítőt (ízlés szerint) és egy fél citrom levét. Csomómentesre keverem, majd a főzelékhez öntöm, 1-2 perc alatt összeforralom.
Kóstolás után, ha kell még utána ízesítem.
A fasírthoz ledarálom a csirkehúst, összekeverem a hozzávalókkal, 15-20 percig pihentetem, hogy a dara megszívja magát, majd pogácsákat formálok.
A darabolt földi mandulát kávédarálón finomra darálom és ebben forgatom meg a húspogácsákat, majd kókuszzsírban kisütök.
Tipp:
Manapság egyre több ember szenved valamilyen ételallergiába, intoleranciában, gluténérzékenységben, vagy cukorbetegségben. Nekik sem lemondaniuk a régi, megszokott- de egészségtelen ételekről, ha újfajta alapanyagokból készülnek . Ehhez nyújt segítséget ez a recept.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »